Provincial Cancer Care Conference 2023

Connect · Learn · Share



Agenda

Thursday, October 12, 2023

12:30	Conference Workshop Part 1: Trauma-Informed Care Jocelyne Lalonde				
13:55	Nutrition Break and Display Exhibition				
14:15	Conference Workshop Part 2:Trauma-Informed Care: An Interactive Skill-Building Workshop Allison Wiens & Irene Maendel				
15:45	Workshop Concluding Remarks and Evaluation				
17:00	Cocktail Reception				
18:00	Dinner				
19:30	Keynote Presentation: How Understanding the Psychology of How We Think Can Remove Barriers to Inclusion and Equity Dr. R. Abdulrehman				
20:20	Q8A				

Friday, October 13, 2023

_				
6:30	Registration Opens, Breakfast			
7:20	Welcome and Introductions Patient Stories Video			
7:30	Lymphoma Work-Up and Overview Dr. Catherine Moltzan			
7:55	Systemic Therapies for Lymphoma: Review and Updates Dr. Pamela Skrabek			
8:20	Breaking Down Tumour Lysis Dr. Mark Kristjanson			
8:40	Shared Q&A			
8:55	Nutrition Break and Displays (30 mins)			
9:25	A PEP Talk on Myeloma Dr. Leonard Minuk			
9:50	Multiple Myeloma Treatments Refresher Dr. Emily Rimmer			
10:15	Pain and Symptom Management for Multiple Myeloma Dr. Cornelius J. Woelk			
10:40	Shared Q&A			

10:55		Stretch Bre	eak (10 mins)			
11:05	Oncofertility: Caring for Your Patients Mackenzie Jansen & Ian Scott					
11:30	Q&A					
11:35	Increasing Awareness about Colorectal Cancer Screening Using Creative Strategies: The Giant Inflatable Colon Project Tracy Abraham & Crystal Behrends					
12:05	Q8A					
12:10	Lunch (55 mins)					
13:05	Arrival to Breakout Rooms (5 mins)					
	Breakout	Breakout	Breakout	Breakout		
13:10	New Drugs for Breast Cancer Dr. Marshall Pitz	Hypersensitivity at CancerCare: What's New? Dr. Karver Zaborniak & Jodi Hyman	Antibody Drug Conjugates Blair Einarson	Treating the Whole Person Dr. Debbie Whitney		
13:40	Arrival to Breakout Rooms (5 mins)					
13:45	Novel Therapies in Lung Cancer Dr. Rebekah Rittberg	Hazardous vs Non- Hazardous Drugs Dana Augst & Theresa Whiteside	On the Horizon: Emerging Drugs and Indications for Cancer Care Danica Wasney	Mindfulness Based Stress Reduction: A Group Intervention for Cancer Patients and Their Families Dr. Debbie Whitney & Kimberly Proch		
14:15		Nutrition Break &	· Displays (20 mins)	,		
14:35	Research Plenary: Chimeric Antigen Receptor-T (CAR-T) Cells Dr. David Szwajcer & Dr. Yale Michaels					
15:00	Q8A					
15:05	Stretch Break (5 mins)					
15:10	Short Snapper: CAR-T Cell Therapy: Coming to a Province Near You! Dr. Chantalle Menard					
15:25	Short Snapper: Hepatitis B Reactivation during Cancer Therapy: Risk and Preventive Strategies Dr. Pamela Skrabek					
15:40	Short Snapper: Cancer Surgery Quality in Manitoba Dr. Pamela Hebbard					
15:55	Shared Q&A					
16:05	Concluding Remarks and Evaluations					

Agenda subject to change